was successfully added to your cart.

Coș

Obiceiuri si atitudini in traficul din Romania

By decembrie 21, 2018Statistici Accidente

Continental Romania si Academia Titi Aur: studiu cu privire la obiceiurile si atitudinea in traficul din Romania

• Studiu realizat pe un esantion reprezentativ la nivel national de 1000 de persoane
• Contributie la strategia Vision Zero a Continental
• Potrivit studiului, conducerea defensiva este necesara pentru a reduce intoleranta si agresivitatea din trafic

Bucuresti, 18 decembrie 2018. Continental Romania si Academia Titi Aur au comandat agentiei Merlin Research un studiu referitor la obiceiurile si atitudinea in traficul din Romania. Acesta a fost efectuat in luna noiembrie, pe un esantion reprezentativ pentru mediul urban, de 1000 de persoane, cu o eroare de esantionare de +/-3,1%.
Studiul scoate in evidenta faptul ca nesemnalizarea la schimbarea directiei, viteza excesiva si folosirea telefonului mobil in timpul sofatului sunt principalele comportamente care ii deranjeaza pe participantii la trafic.
De asemenea, potrivit analizei, taximetristii sunt considerati cei mai putin amabili participanti la trafic in timp ce soferii mijloacelor de transport in comun inspira cea mai mare siguranta pe sosea.
8 din 10 participanti la trafic utilizeaza sistemele de navigatie pentru a scurta drumul spre destinatie. In acelasi timp, pneurile de iarna sunt considerate a oferi siguranta in deplasarea pe zapada.
„Acest studiu contribuie la strategia Vision Zero a companiei Continental. Continental si-a setat un obiectiv ambitios ce trebuie realizat in trei etape succesive: evolutia de la cei mai buni timpi in franare la zero accidente fatale, zero accidente cu victime si zero accidente. Vision Zero este un obiectiv pe termen lung al companiei“, spune Cristian Enculescu, Head of Passive Safety and Sensorics Continental Romania.
Biciclistii ii considera mai amabili pe ceilalti biciclisti, opinie care nu este impartasita de soferi sau motociclisti.
Trei sferturi dintre participantii la trafic sunt de parere ca o educatie mai buna, sub forma de cursuri de conducere defensiva, este necesara pentru a reduce intoleranta si agresivitatea din trafic. Cu toate acestea, mai putin de jumatate considera ca ei, personal, ar avea nevoie de astfel de cursuri de conducere defensiva/ educatie rutiera/ legislatie.
„Este o initiativa laudabila a Continental Romania, pentru ca astfel de studii sunt o oglinda a perceptiei traficului si, din intelegerea acestei perceptii, se pot gasi solutii pentru imbunatatirea atitudinii in trafic. Desi cifrele si graficele plictisesc si enerveaza cateodata, dau totusi informatii clare despre modul in care gandeste participantul la trafic, in cazul nostru, si atunci, cei care actioneaza, producatorii de echipamente, entitatile implicate in educatie si securitate rutiera si, nu in ultimul rand, presa care transmite toate aceste informatii, pot sa si dirijeze mai bine activitatile si comunicarea“, declara Constantin Aur, directorul general al Academiei care ii poarta numele.
Un aspect care a reiesit din raspunsurile participantilor la studiu vizeaza violenta din traficul din Romania: 30% din respondenti admit ca au fost implicati sau martori la altercatii sau comportamente agresive in trafic in ultimul an.
Cei mai putin politicosi soferi sunt cei care au masini foarte scumpe; acestia nu par a-i respecta pe ceilalti participanti la trafic

Continental dezvolta tehnologii si servicii inovatoare pentru mobilitatea sustenabila si interconectata a oamenilor si a bunurilor acestora. Compania cu profil tehnologic fondata in 1871 ofera solutii sigure, eficiente si accesibile pentru autovehicule, masini, trafic si transport. Continental a realizat in 2017 o cifra de afaceri de 44 de miliarde de euro si are in prezent peste 244.000 de angajati in 61 de tari si piete.

In perioada 1999-2017, Continental a investit circa 1.4 miliarde euro in activitatile din Romania. Toate cele 5 divizii Continental sunt reprezentate in Romania. Continental detine sapte unitati de productie si patru centre de inginerie in Timisoara, Sibiu, Carei, Nadab, Brasov si Iasi. Continental este partener al unui joint-venture in Slatina si are un centru de distributie al anvelopelor in Bucuresti. Continental avea la finalul anului 2017, circa 19.700 de angajati, din care 5.700 sunt ingineri si informaticieni in centrele de cercetare si dezvoltare. Continental isi va mari echipa cu peste 1.000 de noi membri in acest an in Romania.

Academia Titi Aur contribuie la siguranta rutiera prin educatie si cercetare. Ofera cursantilor sai o baza solida de cunostinte si abilitati pentru a ii ajuta sa detina o experienta de conducere sigura si de succes pe tot parcursul vietii. Facilitatile academiei includ cel mai complex autodrom din Europa de Est, intins pe o suprafata de 12.5ha care include piste de asfalt, off road si macadam, laboratoare, sali de curs, restaurant si zone de recreere, iar echipa sa de instructori este formata din peste 30 de traineri, piloti si copiloti, care activeaza sau au participat in campionatele de motorsport din Romania.

Paul Mihai

Author Paul Mihai

More posts by Paul Mihai