Cursul de conducere defensiva – Introductiv – sustinut la Academia Titi Aur este cel mai complex curs din Romania, avand in vedere expertiza lui Titi Aur in domeniu, echipa de traineri, simulatoarele indoor si outdoor, precum si circuitul complet, care se intinde pe 12.5 ha, la doar 16 km de Centura Bucurestiului.

Un accident poate avea un impact major asupra imaginii companiei dumneavoastra, iar atunci cand se intampla ceva unui angajat, acest lucru va afecta toata lumea (colegi, familie, parteneri). Cand vorbim despre siguranta, trebuie sa realizam ca aceasta este responsabilitatea fiecaruia dintre noi, in special in calitate de angajator, iar prevenirea unui accident este mult mai usoara decat incercarea de a gestiona consecintele acestuia. In ultimii ani, companiile din Romania au realizat importanta acestor cursuri pentru angajatii lor, mai ales ca exista si o lista importanta de beneficii, daca ne referim inclusiv la diminuarea cheltuielor asimilate flotei:

Diminuarea riscurilor de accident

Consum redus de combustibil

Imbunatatirea atitudinii in trafic

Reducerea nivelului de poluare

Mai putine victime din accidente rutiere

Scaderea costurilor de exploatare

Creste nivelul de siguranta rutiera

Mai putin timp petrecut in service

Componenta curs
 1. Prezentare echipa
 2. Prezentare program
 3. Completare chestionare
 4. Politica companie
 5. Statistici accidente
 6. Legislatie
 7. Proceduri in caz de accident
 8. Pregatirea deplasarii
 1. Deplasare
 2. Aderenta
 3. Accelerarea si franarea
 4. Inertia
 5. Sisteme de siguranta
 6. Tehnici de conducere defensiva
 7. Efecte negative
 8. Practici periculoase la volan

PARTEA TEORETICA a trainingului de conducere defensiva abordeaza teme ce vor clarifica notiuni despre deplasare eficienta si in siguranta a autovehiculelor si va ajuta sa dobanditi un nivel superior al cunostintelor in ceea ce priveste relatia cu autovehiculul.

 • Simulator impact frontal
 • Simulator rasturnare 90 grade si 180 grade
 • Simulator pozitia la volan si circulatia mainilor pe volan
 • Franarea in regim de urgenta cu evitare de obstacol
 • Exercitiu de dinamica a autovehiculului
 • Simulator de control al masinii in derapaj

COMPONENTA PRACTICA va ofera oportunitatea de a aplica imediat cunostintele teoretice studiate in prima parte a cursului. Aceste elemente vor fi asimilate prin participarea cursantului, indoor si outdoor, la teste si situatii limita in simulatoare speciale, dezvoltate de echipa noastra pentru a va dezvolta stilul de conducere prin identificarea si interpretarea pericolelor intr-un mod eficient, cu scopul de a reduce cheltuielile de exploatare ale autovehiculelor.

Experienta echipei Academiei Titi Aur in domeniul automobilismului sportiv, asociata cu sustinerea trainingului la peste 40.000 de conducatori auto si cel putin 300 de companii din toata tara, sunt elemente ce au dus la optimizarea permanenta a cursului de conducere defensiva. Rezultatul este un training cu tehnici si tactici de conducere defensiva, ce se desfasoara in doua etape pe parcursul unei zile (09:00 – 17:00), in grupe de min. 20 de participanti.

``Este mult mai usor sa previi un accident, decat sa ii gestionezi consecintele!”

Titi Aur

Cursul de conducere defensiva dezvoltat de Titi Aur seteaza standardele in domeniu, oferind tuturor soferilor, indiferent de varsta si pregatire, sprijinul pentru o formare corecta si eficienta, pentru a deveni niste conducatori auto mai atenti, pentru care siguranta se va afla pe primul plan.

La final, veti invata sa evaluati riscurile actiunilor initiate, reusind evitarea cu succes a situatiilor periculoase din trafic!

Cursul de conducere defensiva oferit de noi indeplineste urmatoarele roluri:
• UPDATE: conducătorului auto i se reamintesc tehnicile pe care trebuie să le aplice pentru evitarea unui accident
• UPGRADE: veti primi informatii noi, legislative si/sau tehnice
• CONSTIENTIZARE: veti fi supusi unor teste si situatii limita pentru a constientiza pericolul din trafic
• ABILITATI: dupa finalizarea acestui curs va veti imbunatati abilitatile la volan

Academia Titi Aur - cursuri auto si pilotajMergi sus